با جدیدترین شرایط و مراحل اپلای انگلستان در سال ۲۰۲۴ آشنا شوید!
اپلای کردن اصطلاحی مهاجرتی و آشنا برای اکثر کسانی است که در فضاهای آموزشی مشغول به تحصیل هستند. از آنجائیکه بعضی از این افراد با معنای دقیق و نحوه انجام اپلای آشنایی ندارند ما در این مقاله از آریاناویزا تصمیم گرفتیم تا صفر تا صد مراحل و شرایط اپلای به انگلستان را به شما آموزش دهیم پس تا انتهای این مطلب همراه با بمانید.
اپلای چیست؟
اپلای کردن (Apply) بیانگر تمامی مراحل دریافت بورسیه و پذیرش از دانشگاههای بین المللی جهان است. این فرآیند شامل چندین گام اعم از؛ انتخاب رشته و مقطع تحصیلی، انتخاب دانشگاه یا مرکز علمی کشور مقصد، مراجعه به وبسایت رسمی دانشگاه مورد نظر، بررسی شرایط بورسیه و پذیرش دانشگاه، جمعآوری مدارک مورد نیاز، پرداخت هزینه درخواست پذیرش، بارگزاری مدارک درخواستی و در نهایت انتظار برای درخواست پذیرش است. نکته مهم درباره اپلای دانشگاهها توجه به ددلاین و مدت زمان مجاز برای انجام این کار است که معمولا توسط هر دانشگاه اعلام میشود.
برای اپلای به انگلستان چه مدارکی لازم است؟
دانشگاههای معتبر انگلستان از جمله محبوبترین مقاصد تحصیلی جهان هستند که سالانه تعداد مشخصی از دانشجویان را از سرتاسر دنیا پذیرش میکنند. برای ورود به این دانشگاهها مقدماتی لازم است که تکمیل مدارک از جمله آنها است. از آنجائیکه بعضی از مدارک لازم برای مقاطع تحصیلی کارشناسی و تحصیلات تکمیلی با هم متفاوت است به صورت مجزا جزئیات هر یک را برایتان شرح خواهیم داد.
مدارک لازم برای اپلای تحصیلی به انگستان مقطع کارشناسی (لیسانس)
- انگیزه نامه
- مدرک زبان مورد تأیید دانشگاه مقصد
- نتایج نهایی شرکت در آزمون ورودی (مختص دانشگاههایی که آزمون دارند)
- رزومه تحصیلی
- رسید پرداختی هزینه درخواست پذیرش
- ارائه مدارک هویتی و پاسپورت معتبر
مدارک لازم برای اپلای تحصیلی به انگلستان در مقطع تحصیلات تکمیلی (فوق لیسانس، دکترا و فوق دکترا)
- توصیه نامه
- انگیزه نامه
- ریز نمرات مدارک قبلی
- ارائه مقالات تکمیلی و پژوهشی
- مدرک زبان انگلیسی مورد تأیید دانشگاه
- نتایج نهایی آزمونهای GREوSAT (مختص دانشگاههایی که این آزمونها را برگزار میکنند)
- رزومه تحصیلی
- رسید پرداختی هزینه درخواست پذیرش
- ارائه مدارک هویتی و پاسپورت معتبر
منظور از ارائه انگیزه نامه برای اپلای به انگلستان چیست؟
انگیزه نامه یا SOP سند یا مقالهای یک صفحهای است که معرف شما، شایستگیها و دلایلتان برای ورود به دانشگاه یا مؤسسه آموزشی مقصد است. نوشتن انگیزه نامه خوب، جامع و کامل بسیار مهم است چرا که این سند باید به صورتی نگارش شود که از یک طرف اهداف شما از اپلای، مهارتها، قابلیتها و دستاوردهایتان را به بهترین شکل نشان دهد و از طرف دیگر برای تأیید از سوی کمیته پذیرش دانشگاه مقصد قانع کننده و جامع باشد. عموما نوشتن انگیزه نامه مقطع تحصیلات تکمیلی به جزئیات بیشتری نیاز دارد.
هدف از ارائه توصیه نامه برای اپلای انگلستان چیست؟
توصیه نامه تحصیلی یا Recommendation Letter سندی رسمی است که شما و توانمندیهای علمیتان را از سوی اساتید، مدیران و … دانشگاه یا مرکز آموزشیای که در آن تحصیل کردهاید تأیید میکند. توصیه نامه خوب و معتبر میتواند سکوی پرتاب شما به دانشگاه مد نظرتان در انگلستان باشد. یک توصیه نامه جامع و پر محتوا ضامن فعالیتهای علمی و فردی شما برای کمیته پذیرش است و نقش مؤثری در شانس ورود به دانشگاه مطلوبتان دارد. برای تهیه توصیه نامه میتوانید به مقامهای علمی دانشگاه محل تحصیلتان مانند استاد راهنما، استاد دروس، رئیس یا معاون دانشگاه مراجعه کنید.
رزومه انگلیسی برای اپلای را چگونه آماده کنم؟
رزومه تحصیلی یا CV در برگیرنده تمامی مدارک و سوابق تحصیلی شما اعم از ریز نمرات، مقالات و تحقیقات علمی منتشر شده، جوایز، قابلیتها و … به صورت مستدل و مکتوب است. در وصف اهمیت رزومه تحصیلی همینقدر بگوئیم که مبنای اصلی برای پذیرش دانشجو از سوی دانشگاه منتخب بیش از هر چیز بر اساس همین رزومه انجام میشود، بنابراین رزومه خوب میتواند باعث برتری شما بر سایر متقاضیان شده و شانس قبولیتان را افزایش دهد.
رزومه تحصیلی شامل لیستی از اطلاعات شخصی و هویتی، سوابق تحصیلی و قابلیتها، علایق تحقیقاتی، لیست مقالات و کتابهای چاپ شده، دروسی که پاس کردهاید، مهارتها، سوابق کاری، جوایز و افتخارات علمی و در نهایت هر مدرک دیگری است که جایگاه علمی شما را بهتر نشان میدهد. رزومه تحصیلی نیز مانند سایر مدارک باید ترجمه شود بدین ترتیب برای تهیه رزومهای قوی و مورد تأیید میتوانید از کارشناسان حرفهای ما در آریاناویزا کمک بگیرید.
آیا امکان اپلای بدون مدرک زبان به دانشگاههای انگلستان وجود دارد؟
بسیاری از متقاضیان ورود به دانشگاههای انگلستان این دغدغه را دارند که آیا شانسی برای اپلای به این دانشگاهها بدون مدرک زبان وجود دارد؟ در پاسخ باید بگوئیم «بله» برخی از دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی انگلستان پیش شرطی برای داشتن مدرک زبان تافل، آیلتس و غیره ندارند.
در واقع این دانشگاهها روشهای جایگزین دیگری مثل دورههای آموزش زبان قبل از شروع کلاسهای اصلی یا انجام مصاحبه آنلاین را پیشنهاد میکنند. به یاد داشته باشید که نداشتن مدرک زبان انتخابهای شما برای تحصیل در دانشگاه یا رشته مورد علاقهتان در انگلیس را محدودتر کرده و ممکن است پروسه فهم و درک متون انگلیسی را برایتان سخت و دشوار کند، بنابراین پیشنهاد میکنیم که قبل از هر چیز مهارتهای زبانی خود را به سطح مطلوب برسانید.
اپلای انگلستان در مقطع کارشناسی چه شرایطی دارد؟
اولین شرط اپلای به انگلستان ثبت نام در سیستم UCAS است. این سیستم پل ارتباطی بین دانشگاهها و دانشجویان بین المللی است که متقاضیان تحصیل در مراکز آموزش عالی انگلیس میتوانند از طریق این سامانه رزومه و درخواست خود را برای دانشگاه منتخبشان ارسال نمایند. جهت انجام این کار در مقطع کارشناسی باید مراحل زیر را با دقت طی کنید:
- ثبت نام در سایت UCAS
- انتخاب حداکثر پنج برنامه تحصیلی در دانشگاه مد نظرتان و یا سایر دانشگاههای بریتانیا
- تکمیل اطلاعات شخصی
- ارسال مدارک تحصیلی پیشین
- تکمیل اطلاعات مالی
- ارائه انگیزه نامه
- ارائه نتایج آزمون ورودی (برای دانشگاههایی که آزمون ورودیه دارند)
به خاطر داشته باشید که ثبت نام در این سرویس تنها مختص دانشگاههای دولتی است و برای انجام مراحل اپلای دانشگاههای خصوصی انگلستان باید مستقیما به وبسایت رسمی مؤسسه مراجعه کنید.
اپلای انگلستان در مقطع تحصیلات تکمیلی چگونه انجام میشود؟
برای اپلای به انگلیس در مقاطع تحصیلات تکمیلی نیازی به مراجعه به سایت UCAS نیست بلکه هر متقاضی میتواند به صورت مستقیم و با توجه به ددلاین دانشگاه مقصد، رزومه و درخواست خود را ارسال نماید. برای انجام اینکار باید به وبسایت رسمی دانشگاه مورد نظرتان مراجعه کرده و مدارکی همچون: توصیه نامه (حداقل دو مورد)، انگیزه نامه و مدارک تحصیلی و هویتی خود را بارگزاری کنید و منتظر پاسخ دانشگاه بمانید. برای ارسال مدارک در مقطع کارشناسی میتوانید از وبسایت UKPASS نیز استفاده کنید. در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا امکان انتخاب حداکثر ده برنامه تحصیلی را دارید.
چه زمانی برای اپلای تحصیلی به انگلیس اقدام کنم؟
پذیرش دانشجو در دانشگاههای انگلستان بسته به مقطع تحصیلی متقاضی متفاوت است. اگر قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی یکی از مراکز آموزش عالی بریتانیا را دارید همانطور که گفتیم باید به سایت UCAS مراجعه نمائید که ددلاین این سامانه برای پذیرش تمامی دانشجویان یکسان است و عموما شامل ماههای اکتبر برای دوره های پزشکی، دندانپزشکی و دامپزشکی و اواسط ژانویه برای دانشجویان اتحادیه اروپا است.
البته آن دسته از دانشجویان بین المللی کشورهای غیر از اتحادیه اروپا که فرصتهای یاد شده را از دست دادهاند میتوانند تا ۳۰ ژوئن همان سال برای اخذ پذیرش اقدام نمایند اما به هر صورت متقاضیانی که در زمانهای مقرر اقدام کردهاند اولویت دارند. دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی نیز برای آگاهی از ددلاین دانشگاه خود حتما باید به سایت رسمی مؤسسه آموزشی مورد نظرشان مراجعه نمایند.
سخن آخر
ما در این مقاله سعی کردیم تا شما را با جدیدترین شرایط و قوانین اپلای به انگلستان آشنا کنیم و گفتیم که تهیه یک انگیزه نامه قوی، داشتن یک توصیه نامه معتبر و مستدل، ترجمه دقیق مدارک و مواردی از این دست نقش تعیین کنندهای در شانس پذیرش شما به دانشگاههای معروف این کشور دارد، بنابراین برای اطمینان از انجام دقیق و درست کلیه مراحل اپلای میتوانید به دانش، تجربه و تخصص کارشناسان خبره ما در مجموعه بزرگ آریاناویزا تکیه کنید. شماره تماس 02191098002 سریعترین پل ارتباطی بین ما و شما برای استفاده از خدمات مشاوره رایگان این مؤسسه معتبر مهاجرتی است.